Військові

“Якщо президент США ухвалить рішення…”: Світан поділився позитивною новиною..

Військовий експерт Роман Світан відкрито заявив, що ми маємо шанс побачити в небі літаки F-16 раніше, ніж планувалося.

Один із способів задіяти західну авіацію в наступі ЗСУ — зробити американських пілотів частиною Міжнародного легіону, і тоді вони можуть на F-16 прикривати рух наших військ з повітря найближчим часом, повідомив Роман Світан. 

Полковник запасу ЗСУ нагадав, що питання з авіацією для України до кінця не вирішено, оскільки точних термінів передачі не оголошено. 

Коли західні літаки з’являться в нашому небі, залежить від президента США Джо Байдена. 

Якщо він ухвалить відповідне рішення, то авіація у нас буде вже у серпні.

Інтерв’ю Романа Світана для “24 каналу” можна переглянути на youtube.com

Військовий експерт назвав умови, за яких передача далекобійних ракет і літаків Україні може прискоритися: Близько 50 російських літаків — це мінімум, які підуть в Іран.Значить, мінуснем чотири ескадрильї (вже мінусуємо), а якщо питання стоятиме гостро за тими ж діями в Ірані, тоді нам можуть швидше передати не тільки ракети ATACMS, але ще й літаки F-16. 

Вони можуть почати навчати наших льотчиків за прискореною програмою”.

Роман Світан зазначив, які можливості з’явилися у нас завдяки іншій події, передачі російських літаків Ірану: “Відкрилося вікно можливостей отримати F-16 у поточному році, а, можливо, ще й восени. У реальності, якщо президент Сполучених Штатів прийме рішення, то він може F-16 передати і в серпні з американськими льотчиками, які укладуть договір із нашим Міжнародним легіоном. Тобто зрушила з місця вся ця машина. Тут є позитивна новина.

Про це повідомляє інтернет видання Україна новини – Uatopnews.in.net/  із посиланням на youtube.com

Back to top button