Військові

Американський пілот повідомив, на що він порадив би президентові США сказати “так” Україні

Колишній пілот Повітряних сил США Пітер Грінбург висловив думку, як Байден може прискорити перемогу України.

Якщо українське військове командування просить якесь озброєння чи військову техніку, то керівництво США має одразу це робити, а лише потім розбиратися, навіщо та чому, переконаний Пітер Грінбург. 

Досвідчений американський в ійськовий пілот підкреслив, що Україні потрібні F-16, хоч і без переваги у повітрі ЗСУ демонструють вищий пілотаж ведення бойових дій.

Інтерв’ю Пітера Грінбурга для Espreso.TV можна переглянути на каналі youtube

Американський військовий пілот озвучив свою точку зору щодо війни в Україні: “Україна — велика європейська держава, яка з трьох сторін оточена ворожими силами навіть зі Східної Молдови, плюс до всіх — Чорне море, Схід, Південний Схід і Білорусь на Півночі.Я маю на увазі, що проблема з обороною у вас надзвичайно складна. 

Те, що ми зможемо сидіти і це обговорювати на 500+ день широкомасштабного вторгнення, це якраз демонструє ті можливості, які показали українські військові”.

Волонтер і військовий інструктор Пітер Грінбург нагадав цікавий факт з недалекого минулого, коли американські літаки вже були в Україні: «Щодо літаків, ми чуємо, що потрібні аеропорти, інфраструктура, але варто згадати, що західні літаки вже були в Україні. тож це дуже комплексне питання”.

Також пілот F-16 у відставці зазначив, як би він порадив керівництву США реагувати на прохання України про військову допомогу: “Якби я міг давати поради президентові, простий хлопець і звичайний громадянин, я б сказав, щоб наші генерали відправляли в Україну все те, що вони мають. Якщо Україна просить щось, то базова відповідь має бути “так”, а вже потім аналізувати, чи є якісь причини, чому ні. Я не знаю всіх рішень, які ухвалюються, але в лютому 2002 року я подумав, що їм будуть потрібні F-16, і я буду готовий піти. Забрало трохи часу, щоб реалізувати це”.

Про це повідомляє інтернет видання Україна новини – Uatopnews.in.net/  із посиланням на youtube.com

Back to top button