Світ

Байден  – термінове звернення до Нації. Повний текст..

“Мої дорогі американці,

За останні три з половиною роки ми як нація досягли великого прогресу.

Сьогодні Америка має найсильнішу економіку у світі. Ми зробили історичні інвестиції у відновлення нашої країни, зниження вартості рецептурних ліків для літніх людей та розширення доступного медичного обслуговування для рекордної кількості американців. Ухвалено перший за 30 років закон про безпеку зброї. Призначено першу афроамериканку до Верховного суду. Ухвалено найважливіше кліматичне законодавство у світовій історії. Америка ніколи не була у кращому становищі для лідерства, ніж сьогодні.

 

Я знаю, що нічого з цього не вдалося б зробити без вас, американського народу. Разом ми подолали пандемію, яка трапляється раз на сторіччя, та найгірша економічна криза з часів Великої депресії. Ми захистили та зберегли нашу демократію. І ми оживили та зміцнили наші альянси по всьому світу.

Для мене було найбільшою честю бути вашим президентом. І хоча я мав намір домагатися переобрання, я вважаю, що в інтересах моєї партії і країни, щоб я пішов у відставку і зосередився виключно на виконанні своїх обов’язків президента на частину мого терміну, що залишилася.

А тепер дозвольте мені висловити глибоку подяку всім тим, хто так старанно працював, щоб досягти мого переобрання. Я хочу подякувати віце-президенту Камалу Харріс за те, що вона була видатним партнером у цій роботі. І дозвольте мені висловити сердечну вдячність американському народу за віру та довіру, яку ви мені виявили.

Сьогодні я вірю в те, що й завжди: що немає нічого, чого Америка не могла б зробити, коли ми робимо це разом. Нам просто потрібно пам’ятати, що ми – Сполучені Штати Америки”.

Про це повідомляє інтернет видання Україна топ  із посиланням на Telegram канал ВІЧЕ НСН 2014-2024

Back to top button