Світ

Зеленський вразив заявою світову еліту у Давосі – західні ЗМІ

Західні журналісти відзначають потужний емоційний ефект промови Зеленського, що справило враження на представників світової еліти у Давосі.

Потужна промова англійською мовою президента України Володимира Зеленського схвилювала аудиторію на засіданні Всесвітнього економічного форуму і викликала бурхливі оплески. 

Ця людина говорила зовсім не так, як російські чиновники на попередніх щорічних зустрічах або китайський прем’єр-міністр кілька годин тому, пише швейцарське видання Neue Zürcher Zeitung (Цюріх).

“Ми хотіли вжити заходів у відповідь, а нам сказали: “Не треба ескалації!” – Ми запропонували блокувати поставки в російський анклав Калінінград, а нам сказали: “Не треба ескалації!” – Через те що нам не дозволили піти на ескалацію, 

ми втратили наших найкращих бійців, тепер ми говоримо всім, хто хоче зменшити нашу підтримку: “Не треба ескалації!” – заявив Зеленський.

Людина, яка безпосередньо звертається до питань, що хвилюють усіх: чи існує загроза Третьої світової війни? 

Чи маємо ми вести переговори з Путіним? 

Чи потрібні нам компроміси? 

Той, хто припускає запитання і відповідає на них спонтанно та вдумливо. 

Лідер, який потрапив у біду, каже своїм слухачам: “Нам потрібна ваша допомога, ми теж виборюємо вас”. 

Як можна не захотіти допомогти?” – пишуть швейцарські журналісти.

Послання, яке український президент передав у своїй промові на засіданні, а також на різних фонових зустрічах із політиками та представниками бізнесу, було безкомпромісним. 

На думку Зеленського, мир у всьому світі може бути досягнутий лише через перемогу України, яка призведе до поразки Путіна.

Президент військового часу, як назвали Зеленського у статті, заявив, що Росія – це не демократія, а диктатура, в якій народ не вільний вибирати собі правителя. 

Питання лише в тому, як довго народ готовий заплющувати очі та вуха і вдавати, що все гаразд, оскільки для Зеленського Путін лише деспот, який хоче відібрати у людей свободу. 

І робить він це з того часу, як тринадцять років тому Росія втрутилася у справи Сирії. 

Щоб не допустити ще страшніших подій, його потрібно зупинити зараз.

Про це повідомляє інтернет видання

Uatopnews.in.net/  із посиланням на https://www.nzz.ch/wirtschaft

Back to top button