Україна

“Є загроза блекауту”: На Запорізькій АЕС загрозлива, позаштатна ситуація – Енергоатом

Контрольована російськими військами ЗАЕС експлуатується з критичними порушеннями норм та стандартів.

Вночі 10 серпня Запорізька АЕС, що знаходиться в Енергодарі, захопленому російськими військами 4 березня 2022 року, втратила електроживлення по основній зовнішній лінії, передають українські ЗМІ з посиланням на державну компанію “Енергоатом”.

Повідомляється, що після втрати живлення з ключової лінії електропостачання атомну станцію переключили на резервну 330-кіловатну лінію, до речі, наразі єдину доступну. 

Також співробітники Енергоатому відзначають, що відключення цієї резервної лінії загрожує повним блекаутом.

“У разі цього сценарію головну загрозу ядерній та радіаційній безпеці несе перебування 4-го енергоблоку ЗАЕС у стані “гарячої зупинки”, яку війська РФ експлуатують з порушенням умов експлуатації реакторних установок”, – наголошують в Енергоатомі.

Варто зазначити, що наприкінці липня поточного року представники PФ, а також зрадники, які перейшли на їхній бік, перевели 4-й атомний енергоблок ЗАЕС у режим гарячої зупинки, після чого охолодили п’ятий енергоблок АЕС. 

За словами представників Енергоатому, PФ експлуатує електростанцію з кричущими порушеннями, що може призвести до екологічної катастрофи.

Про це повідомляє інтернет видання Україна новини – Uatopnews.in.net/  із посиланням на ru.slovoidilo.ua

Back to top button