Україна

Війська РФ намагаються знову захопити Куп’янськ– в Міноборони України зробили заяву..

Заступник міністра оборони Ганна Маляр стверджує, що командування ЗСУ вжило заходів, щоб не дати pociйським військам окупувати Куп’янськ знову.

Російські військові сформували “ударний кулак”, щоб удруге за цю війну захопити Куп’янськ Харківської області, стверджує заступник міністра оборони України Ганна Маляр. 

Про це чиновниця написала у своєму Telegram-акаунті.

Водночас, вона запевнила, що командування східного угруповання Сил оборони України ухвалило “необхідні рішення” для оборони цього напряму.

“Мета російських військ на Куп’янському напрямку – прорвати оборону наших військ і вийти безпосередньо в Куп’янськ… Оперативна ситуація складна, але контрольована”, – пише Маляр.

Водночас, заступник міністра оборони зазначає, що російські війська ось уже кілька днів намагаються наступати в районі Сіньківки Харківської області, але успіху не мають, оскільки українська сторона там надійно тримає оборону.

Варто зазначити, що з міста Куп’янська найбільш уразливі зараз його райони, які розташовані на лівому березі річки Оскол: це насамперед Куп’янськ-Вузловий та Куп’янськ-Сортувальний. 

Решта адмінцентру Харківщини у більшій безпеці: якщо ЗС РФ не атакуватимуть з півночі, як у 2022 році, то йому доведеться форсувати річку.

Про це повідомляє інтернет видання Україна новини – Uatopnews.in.net/  із посиланням на t.me/annamaliar/994 

Back to top button