Світ

Америка завдала нищівного удару по економіці РФ, перекривши важливий канал виведення капіталу..

Спостерігається масова відмова партнерів працювати із російською системою “Юністрим”, банк-оператор якої потрапив під санкції США.

Сполучені Штати Америки, які є найважливішим партнером України у боротьбі з військовою агресією Кремля, перекрили один із важливих і, головне, останніх каналів виведення грошей з Російської Федерації – платіжну систему “Юністрим”, передає moscowtime

Справа в тому, що російський “Юністрим-банк” є оператором та розрахунковим центром однойменної платіжної системи, за якою раніше здійснювалися численні грошові перекази до РФ та інших країн СНД. 

Минулого тижня ця фінансова установа потрапила під обмежувальні заходи США (включено американським Мінфіном до SDN-list). 

Після цього численні іноземні компанії, у тому числі з країн ближнього зарубіжжя (Грузія, Вірменія), стали відмовлятися від роботи з “Юністримом”.

Таким чином було перекрито один із останніх доступних pociянам каналів щодо виведення коштів за кордон. 

Раніше система “Юністрим” поряд із “Золотою Короною” була одним із лідерів на банківському ринку, що дозволяють безперешкодно виводити гроші з території PФ

До речі, з 18 жовтня юридичним особам та громадянам Сполучених Штатів буде повністю заборонено будь-які операції з російським “Юністрим-банком”.

Нагадаємо, “дружній” Китай підтримав банківську ізоляцію Російської Федерації.

Про це повідомляє інтернет видання Україна новини – Uatopnews.in.net/  із посиланням на moscowtimes_ru

Back to top button