Військові

Мадяр попередив про небезпеку заборони Китаю на експорт товарів та комплектуючих до БПЛА..

З 1 вересня поточного року влада КНР вводить мораторій на вивезення цілої низки товарів і комплектуючих до безпілотників.

Відомий український військовий, командир групи аеророзвідки ЗСУ з позивним “Мадяр” прокоментував у своєму ТГ-каналі інформацію про те, що в Китайській Народній Республіці з 1 вересня 2024 року набуває чинності заборона на експорт товарів і комплектуючих до безпілотних літальних апаратів. 

За словами командира, згадана заборона однозначно вплине на кількість БПЛА, що ввозиться в Україну, і, звісно, ​​їх вартість.

“Приготуватися до нового випробування всім, хто причетний до застосування дронів. І воно буде несумірним з тимчасовими недопостачаннями боєприпасів. З дронами так не буде. Буде дорого і мало. Ну і кілька десятків нових мільйонерів з’явиться різних мастей”, – написав він.

Крім того, Мадяр, враховуючи політичну, економічну та не особливо афішовану військову співпрацю Москви та Пекіна, висловив думку, що в КНР наклали таку заборону не просто так, а з метою вплинути на Київ.

“Думаю, нижчеописане обмеження стане однією зі складових “усадки” нас за стіл переговорів і зовсім не на паритетних умовах”, – наголосив командир.

Мадяр перерахував товари, що підлягають забороні: крім усього іншого, це квадрокоптери, радіостанції, рами, пропелери, карбонові промені та багато іншого. 

Він попередив побратимів про те, що потрібно готуватися до цих обмежувальних заходів уже зараз та шукати нові шляхи для оснащення українських підрозділів аеророзвідки.

Про це повідомляє інтернет видання Україна топ із посиланням на Telegram канал robert_magyar/918 

Back to top button