Світ

З Угорщиною потрібно налагоджувати конструктивний діалог: Єрмак про майбутню зустріч Зеленського та Орбана

Єрмак підтвердив підготовку можливої ​​зустрічі Зеленського із Орбаном.

29 січня в Ужгороді має відбутися зустріч глав МЗС України та Угорщини, де й обговорюватимуться деталі майбутньої зустрічі Зеленського та Орбана.

Саме в Ужгороді Кулеба та Сійярто мають підготувати ґрунт для зустрічі президента України та прем’єр-міністра Угорщини, заявив голова Офісу президента України Єрмак, інформує канал “Інтерфакс-Україна”.

В ОП впевнені, що цього року відбудеться зустріч лідерів України та Угорщини, тим більше, що у кожного є свої питання та пропозиції.

Наразі Київ детально обговорює низку головних питань, які необхідно буде обговорити під час майбутньої зустрічі Зеленського та Орбана.

Угорщина не тільки сусід України, а й також член ЄС та НАТО, а отже, необхідно вибудовувати з Будапештом конструктивний діалог, зауважив Єрмак, саме тому Київ готує цілу низку питань, які необхідно буде висвітлити при зустрічі Зеленського та Орбана.

Перед майбутньою зустріччю Орбана та Зеленського Сійярто заявив, що вона відбудеться лише в тому випадку, якщо “дасть свій результат”.

Востаннє Зеленський та Орбан перетнулися в Аргентині під час інавгурації президента країни. 

Прем’єр-міністр Угорщини дав добро на зустріч із Зеленським, але лише після зустрічі глав МЗС країн, які мають зрозуміти, про що ж говоритимуть глава України та Орбан.

Про це повідомляє інтернет видання Uatopnews.in.net/ із посиланням на https://interfax.com.ua

Back to top button