Україна

Мобілізація в Україні: військовий звернувся до Гештабу та ТЦК

Залучити до війська людей, які уникають мобілізації, можна за допомогою роз’яснень та врахування їхніх навичок. 

Таку думку висловив офіцер управління 12 бригади “Aзoв” Національної гвардії України Дмитро Андрющенко з позивним “Дипломат” в інтерв’ю ведучій ТСН Наталії Островській, розповідаючи про затребувані професії в українській армії.

“Якщо ви хочете, щоб люди від вас не бігали, пояснюйте людям, що ви хочете до них донести. Робіть заяви, в тому числі суспільні, пишіть про це в своїх Telegram-каналах або на офіційних сайтах. Пояснюйте, що це не означає, що ви схопите людину і відразу її голу, босу і без навиків закинете в окоп”, – сказав він.

За словами Андрющенка, для побудови професійної армії, яка буде якісно виконувати бойові завдання, треба підготувати людину, спитати, де вона себе бачить у війську, а вже потім надати їй кваліфіковану військову професію згідно її навичок.

“Не треба людей зашугувати, залякувати або кидати їх без досвіду кудись. Розмовляйте, тренуйте, готуйте і тоді ви будете мати якісний особовий склад”, – додав Андрющенко.

Також чоловіки мають зрозуміти, що рано чи пізно всім доведеться пройти через війну, тому треба бути підготовленими до цього, додав військовий.

Мобілізація в Україні: останні новини

Нагадаєм, що в парламент внесено законопроект, який передбачає низку змін щодо мобілізації в країні. Зараз він перебуває на розгляді, однак вже встиг викликати хвилю обурення у суспільстві.

Зокрема, новий законопроект передбачає:

  • зменшення призовного віку до 25 років;
  • удосконалення процедури військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів;
  • скасування строкової військової служби і запровадження для всіх громадян молодше 25 років базової загальновійськової підготовки;
  • обмеження прав людей, які ухиляються від взяття на військовий облік та проходження військової служби.

Про це повідомляє інтернет видання Uatopnews.in.net/  із посиланням наyoutube.com

Back to top button