Україна

“Реєстра олігархів” не буде: у Києві вирішили, що під час війни це “не на часі”

Українська влада пообіцяла створити такий реєстр олігархів уже через 3 місяці після закінчення війни з Росією.

В Україні відклали до кінця війни створення так званого “реєстру олігархів”, мотивувавши це реалізацією висновку Венеціанської комісії, а також бажанням “не нагнітати соціальну напругу”. 

Відповідне рішення з’явилося на порталі Верховної Ради України.

У розпорядженні №827-р. від 19 вересня 2023 року зазначається, що “реєстр олігархів” до кінця війни створено не буде, але при цьому його обіцяють запустити через три місяці з дня припинення/скасування військового стану.

Таким чином, офіційний Київ відмовився від раніше внесеної пропозиції щодо створення такого реєстру вже найближчим часом.

Уряд України розпорядився внести зміни до закону про олігархи з урахуванням рекомендацій Венеціанської комісії, відклавши формування відповідного реєстру до закінчення війни.

Згідно з вищезгаданим документом, функціонування та забезпечення можливості наповнення реєстру олігархів планується лише через 3 місяці з дня припинення війни (тобто за фактом відкладено на невизначений термін).

Відомо, що ще 23 вересня 2021 року ВРУ ухвалила закон про деолігархізацію, який визначає критерії, кого саме слід вважати олігархом. 

Ця дія команди Зеленського позиціонувалась тоді як спосіб обмеження впливу великого бізнесу на політику країни.

Про це повідомляє інтернет видання Україна новини –  Uatopnews.in.net/  із посиланням на www.kmu.gov.ua

Back to top button